• Мальовица - Вазов - Урдини

Мальовица – Вазов – Урдини

  • Трудност: труден

  • Дати: 03.07-04.07.2021

  • Начална точка: ЦПШ Мальовица

Двудневен преход до едни от най-красивите и диви места в Рила. Очаква ни безкраен низ от кристално чисти езера, отвесни скали, високи върхове, тучни планински ливади и множество главозамайващи гледки. Ще минем през някои от най-емблематичните места в планината, за да достигнем до нейните скрити съкровища. Ще се любуваме на хармония и спокойствие, далеч от утъпканите пътеки и множеството туристи. Вечерта ще спим в приказната хижа Иван Вазов, любувайки се на прекрасния залез от Пазардере. Едно магическо пътуване за истински приключенци! 

Ден 1: 

Събота сутринта оставяме колите на ЦПШ Мальовица и се отправяме нагоре в планината. Скоро достигаме едноименната хижа, където правим кратка почивка преди да продължим изкачването през Мальовишката долина към красивото Еленино езеро и билото на планината. Отклоняваме се от билната пътека, за да се озовем на величествения връх Мальовица. След като се насладим на невероятните гледки, тръгваме отново по билото към следващия връх за деня – Додов връх. През цялото време на пътя сме съпроводени от фантастични панорами във всички посоки. След като подминем върха и огледаме добре какво ни очаква на следващия ден, е време да се спуснем към приказното Пазардере и хижа Иван Вазов. Грабваме по бира и се отправяме към близка скала, от която ще наблюдаваме залеза. Време е за почивка, тъй като утре ни предстоят още доста емоции. 

  • Разстояние: 15,1км
  • Денивелация(+): 1290м
  • Време: 8-9 часа

Ден 2: 

След вкусната хижарска закуска, тръгваме отново на път. Връщаме се на билото откъдето ще се спуснем към циркуса на Урдини езера. Изведнъж се потапяме в магията на това наистина вълшебно място. Неотстъпващи по нищо на далеч по-популярните 7 езера, Урдините езера са истинско съкровище скрито в сърцето на Рила. Поради своята отдалеченост те остават недокоснати от хората и масовия туризъм. След като ги разгледаме и се насладим на хармонията, която цари там, тръгваме надолу по долината на Урдина река. Скоро достигаме гората и началната точка на нашия преход. Тук е време да се разделим с усмивка и пожелание за още много такива приключения. 🙂

  • Разстояние: 16,2км
  • Денивелация(+): 675м
  • Време: 8 часа 

*Динамичен маршрут, подходящ за хора в добра физическа форма!

*Записване и повече информация на телефон: 0888017628 или от формата по-долу 🙂

*Водача запазва правото си да прави промени в програмата с цел запазване на сигурността и здравето на участниците

*При по-малко от 6 участника проявата се отменя, като записалите се ще бъдат уведомени до 7 дни преди началото. Максимален брой участници – 8 човека. 

*При наличие на повече от 5 участника, маршрута може да бъде проведен и на други дати след предварителна уговорка

Цена

80лв

Цената включва

Професионален планински водач

Организаторски услуги

Цената не включва

Транспорт до началната точка

Нощувка(20лв)

Храна и напитки

Застраховка

Необходима екипировка

Туристически обувки

Подходящи дрехи

Раница

Дъждобран или водоустойчиво яке

Щеки

Шише за вода

Шапка

Слънцезащитен крем

Храна и напитки

*очаквайте допълнителна връзка с водача относно екипировката

Запишете се oт тук